• MOBİL UYGULAMAYA ÖZEL KARGO BEDAVA!
  • NET %30 İNDİRİM!

Elbise Seçiminde Renklerin Güçlü Etkisi

2023-03-24

Elbiseler, hemen her kadının dolabında yer almaktadır. Kadınlar için güzelliğin ve gösterişin en iyi simgelerinden biri olarak elbiseler öne çıkmaktadır. Elbiseler, kadının karakterini yansıtan en temel simgelerden biridir. Bu yüzden kalabalık bir ortamda giyilen elbiseler, kişi hakkında bilgi verir. Hatta insanın kendisin dahi farkında olmadığı mesajların karşı tarafa iletilmesini sağlar. Bu aşamada elbisenin tasarımı kadar renkleri de etkilidir.

Renkler, insanların duygularına ve bilinç altına hitap ederler. Bizler de bu yüzden elbise seçimi konusunda çok daha hassas bir biçimde hareket etmenizi tavsiye edebiliriz. Özellikle bu sezonda moda olan renklerle, daha bilinçli seçimler yapmış olabilirsiniz. Yeni sezonda kahvenin ve karamelin tonları tercih edildiğinden ötürü bu tarz dokunuşlar yapabilirsiniz. Elbette her sezonda ihtiyaç duyulan elbise renklerini de seçebilirsiniz.

En Çok Tercih Edilen Elbise Renkleri

En çok tercih edilen elbise renkleri belirgindir. Elbette elbisenin nerede giyileceği ve tarzı da renklerin belirlenmesinde etki sahibidir. Resmi bir toplantı için giyilen elbisenin bol olması kadar canlı ve gösterişli olması da saçmadır. Böyle bir davette oturmuş, koyu renkli kıyafetler tercih etmek, ciddiyetinizi yansıtmanız açısından daha doğru bir adım olacaktır. Aynı zamanda eğlencelerde tercih edilen renklerin, dönemin trend renkleri olması gerekmektedir. Böylece canlı ve ışıl ışıl bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Kurtarıcı Elbiselerin Renkleri Nasıl Olmalı?

Kurtarıcı elbise modelleri denildiği zaman akla birden fazla seçenek gelmektedir. Hatta elbise alınırken ilk olarak tercih edilen modeller kurtarıcı parçaları temsil etmektedir. En sevilen modeller bile genel olarak bu renkler arasından seçilmektedir. Akla gelen ilk renklerden biri de elbette ki siyahtır. Siyah hem eğlence hem de resmi davetler için uygundur. Duruşunuzu çok daha iyi bir biçimde yansıtmanıza yardımcı olur. Ek olarak kahve tonlarını kullanmak, ortamla uyumlu olduğunuzu yansıtır. Daha sıcak bir imaja sahip olursunuz.

Olmazsa olmazlar arasında bej de yer alıyor. Popüler renklerden biri olarak tercih edilirken, yeşilin benzersiz tonları da elbiseler için kurtarıcı renkleri temsil ediyor. Sizler de dolabınıza birkaç tane elbise almak istiyorsanız, akılda kalıcı renklerdense, sizi en iyi halinizle yansıtan renkleri tercih etmelisiniz.

Elbise Seçiminde Renklerin Güçlü Etkisi