• NET %30 İNDİRİM VE DAHA FAZLASI!
  • SAAT 17:00'A KADAR VERİLEN TÜM SİPARİŞLER AYNI GÜN KARGODA!

Kendi Tarzımı Nasıl Bulabilirim?

2024-08-26

Herkes bulunduğu ortamda şık görünmek ister. Şık görünmek için sadece tüm trendleri taklit etmek yeterli değildir. Aynı zamanda kişisel stilinize sadık kalmanız da son derece önemlidir. Peki ya kendi tarzınızın ne olduğunu tam olarak bilmiyorsanız. Birkaç basit adımı takip ederek, kendi tarzınızı keşfedebilirsiniz.

Kendi Tarzımı Nasıl Keşfedebilirim?

Sanatın günlük yaşamda kullanılan hali olan stil, kişinin giydiği giysiler, aksesuarlar, renklerle kendini yansıtır. Kişisel tarzınızı bulmak bir anda yapabileceğiniz bir şey elbette değildir. Ancak, tüm gardırobunuzu feda edip bütçenizi yerle bir etmenizi de gerektirecek bir durum değildir. Dikkat edeceğiniz birkaç adım sayesinde kendi özgün tarzınızı kolayca keşfedebilirsiniz.

İlham Perisi Arayın

Tarzını beğendiğiniz kişileri takip edebilirsiniz. Böylece neleri beğendiğinizi bulmak daha kolay hale gelir. Moda yayını yapan sosyal medya platformlarını takip edin. Beğendiğiniz parça ve kombinleri not alın. Bunlardan bir arşiv oluşturun ve istek çizelgesi haline getirip topluca değerlendirin. En çok hangi parçaları beğenmişseniz, seçimlerinizin ortak yanlarının neler olduğunu bulmanızda faydalı olur.

Dolabınızı Gözden Geçirin

Gardırobunuzda bulunan parçalardan severek giydiklerinizi belirleyin. Bu parçaların ortak yanlarının neler olduğunu anlamaya çalışın. Belli bir renk ya da belli bir kesimdeki kıyafetlerle kendinizi daha iyi hissettiğinizi fark edebilirsiniz. Böylece zaman içinde tamamen sizi yansıtan bir gardırop oluşturabilirsiniz.

Fotoğraflayın

Her gün giydiğiniz giysileri fotoğraflamak hayatınızın doğrultusunu belirleyebilir. Yeni parçalar alırken en çok yatırım yapmanız gerekenler ile ilgili yönlendirici olabilir. Her gün işinize, spora, yürüyüşe, kahve içmeye ya da özel bir davete giderken ne giydiğinizi fotoğraflayın. Bu albüme her baktığınızda, günlük rutininizde ve özel günlerde en çok tercih ettiğiniz parçalara göre dolabınızı yeniden şekillendirebilirsiniz. Örnek olarak; saten elbiseleri ya da kalem etekleri çok sevseniz de, yaşamınızda kot pantolonların daha büyük bir yeri olduğunu keşfedebilirsiniz.

Kapsül Gardırop Yaratın

Önceki seçimlerinizi değerlendirin ve en çok karşınıza çıkan kıyafetleri düşünün. Özellikle birçok kombinde kendine yer bulan pantolon, ceket, çanta gibi ürünleri nötr tonlarda seçerek dolabınızda bir temel oluşturabilirsiniz. Bunlar kapsül gardırobunuzun parçaları ve temel taşları olabilir.

Farklılık katın

Dönemin trendi olan modelleri de dolabınıza ekleyebilirsiniz. Denemek istedikleriniz, her gün giymeyeceğiniz ama beğendiğiniz bir gömlek ya da bir konsepte uyarladığınız bluzlar olabilir. Böylece  dolabınıza çeşitlilik katabilirsiniz. Diğer aşamalar yol gösterici olsa da bu aşamayı bir deneme yanılma süreci olarak kabul edin. Kendinize hata payı bırakın ki, dolabınıza istediğimiz zaman ekleme ve çıkarmalar yapabilin.
Kendi tarzınıza uygun giysi kombinleri ile kendinizi her ortamda şık ve konforlu hissedebilirsiniz. Kendi tarzınızı yansıtan giysiler hem özel davetler de hem de günlük yaşamda sizi en iyi şekilde ortaya çıkarabilen seçimlerdir.