• MOBİL UYGULAMAYA ÖZEL KARGO BEDAVA!
  • NET %30 İNDİRİM!

Giyimde Desenler Nasıl Seçilmeli?

2022-08-03

Giyimde Desenler Nasıl Seçilmeli?

Kaliteli ve güzel bir kumaştan elde edilen giyim kadar, aynı zamanda da giyimde desenlerin kombinasyonu da önemli konuların başında gelir. Çünkü giyimde desenler nasıl seçilmeli? Sorusunun yanıtını bilmeyen kişiler, yanlış tercihleri nedeni ile en güzel kıyafetlerini bile yanlış kombine ettikleri için sönük bir giyim stiline sahip olmaktadır. Bu  nedenle ilk olarak kendiniz için en uygun kıyafetleri seçmeli ve daha sonra kıyafetlerinizdeki desenleri doğru bir şekilde ortaya çıkarmanız gerekir.

Örnek vermek gerekirse  eğer etek ile gömlek kombini yapıyorsanız ve yanlış  bir şekilde desen seçimi yapmış iseniz bu durum sizi oldukça rüküş göstermeye yetecektir. Öncelikle giyimde göz yormayacak  desenleri seçmeli ve yine vücut tipinize uygun şekilde desen seçimi yapmanız gerekir. Ancak bu sayede giyimde desenler nasıl seçilmeli? Sorusunun yanıtını bulup, daha şık bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Giyimde Desenlerin Önemi

Giyimde yapılan desen seçimleri sizleri olduğunuzdan daha kilolu, daha zayıf veya daha kısa, daha uzun göstermektedir. Bu nedenle kesinlikle renklere verdiğiniz önem kadar desenlere de önem vermeniz gerekmektedir. Bu şekilde yapılan giyim stili ile her zaman öz güveninizi daha yüksek tutabilir ve her zaman daha şık bir görünüme kavuşabilirsiniz. Giyimde desenler nasıl seçilmeli? Sorusunun yanıtını bilmek için bir stilist olmanıza da gerek yoktur. Sadece doğru parçaları bir araya getirmeniz yeterli olacaktır. Bunun için desen konusunda renkleri ve desenlerin büyüklüklerini de göz önünde tutmanız şarttır.

Giyimde Doğru Desen Kombini Nasıl Yapılır?

Doğru bir şekilde desen kombinasyonu yapmak istediğinizde dikkate almanız gereken bazı konular mevcuttur. Bunlara bakacak olursak;

  • Hayvan figürlü desenler; eğer hayvan figürlü bir giyim ürünü tercih etmiş iseniz mutlaka kıyafetinizin bir diğer parçasını düz ve sade seçmeniz gerekir. Çünkü zaten hayvan desenli bir kıyafete yine hayvan desenli bir kıyafet ekleyecek olursanız, bu sizi çok daha basit görünmenize neden olabilir.
  • Çizgilerin kullanımı; bilindiği üzere hem bayanların hem de erkeklerin kıyafetlerde en çok kullandığı desenlerden biri de çizgilerdir. Ama pek çok kişi yatay çizgiler ile dikey çizgileri bir arada kullanmaktadır. Bu çok yanlış bir karar olarak karşımıza çıkar. Yatay ve dikey çizgileri bir arada kullanmak yerine çizgilerde puantiye desenlerini bir arada kullanabilirsiniz. Bu sayede hem daha özgün bir giyim stiline sahip olabilir hem de daha dikkat çekici bir görünüm elde edebilirsiniz.
  • Benzer iki deseni bir arada kullanmak yanlıştır; kıyafetlerinizde benzer iki deseni bir arada kullanmanız kesinlikle yanlış bir tercih olacaktır. Bu nedenle birbirine zıt olan desenleri kullanmanız tavsiye edilir.

Giyimde desenler nasıl seçilmeli? Sorusunun yanı sıra mutlaka aksesuar konusunu da dikkate almanız gerekmektedir. Kıyafetlerinize uyumlu  bir şekilde aksesuar seçtiğinizde daha şık bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Giyimde Desenler Nasıl Seçilmeli?