• NET %30 İNDİRİM VE DAHA FAZLASI!
  • SAAT 17:00'A KADAR VERİLEN TÜM SİPARİŞLER AYNI GÜN KARGODA!

Kısa Boylu Kadınlar İçin Kombin Önerileri

2024-06-05

Moda, yalnızca kıyafetlerden değil, kişinin kendi ifade etme şeklinden de etkilenmektedir. Bu yüzden yıllardır, kıyafet tasarımlarında, büyük oranlarla kadınlardan ilham alınmaktadır. Kısa boylu kadınlar ise gardıroplarını oluştururken bazı hatalar yapabilmektedir. Bu da kombinlerinin kendilerini yansıtmaması, istedikleri gibi görünmemeleri gibi sorunları beraberinde getirmektedir. Pek çok kişi ise kısa boylu kadınlar nasıl giyinmelidir şeklinde sorular sormaktadır.

Sizler de bu konuda fikir arayışında olabilirsiniz. Böyle bir durumda öncelikli olarak bilmelisiniz ki kısa boylu olmak, tarz sahibi olmaya engel değildir. Sizler boyunuzun uzunluğuna göre değil, beğenilerinize, nasıl bir stil elde etmek istediğinize göre hareket etmelisiniz.

Kadın giyim önerileri konusunda ise her detayın özenle seçilmesi gerektiğini unutmamalısınız. 
Kısa boylu kadınlar için kombin önerileri arıyorsanız öncelikli olarak vücudunuzu iyi tanımalısınız. Vücut orantısı sağlayan, boyunuzu uzun gösteren kıyafetler seçmeye özen göstermelisiniz. Vücudunuza uyacak kıyafetler seçmek istediğiniz zaman ise vücut hatlarınızı sıkmadan ortaya çıkarak parçalar seçmelisiniz.

Desenlerin dikey çizgili veyahut tek renkli kıyafetlerin tercih edilmesi de boyunuzun olduğundan daha uzun görünmesini sağlayacaktır. Üst giyimde ise uzun v yaka, açık yaka giysilere yönelebilirsiniz. Boyun bölgenizi daha uzun gösteren parçaları tercih ederek daha iyi bir görünüm de elde edebilirsiniz. Bu noktada bazı önerilerde bulunmak gerekirse de;

Karışık Desenli Kıyafetlerden Uzak Durmalısınız 

Kıyafet seçimlerinizde dikkatli olmanız gereken noktalardan birisi desen seçimidir. Sizler büyük desenlerin yoğun olduğu kıyafetleri seçerseniz, kısa görünürsünüz. Bu yalnızca kısa boylular için de geçerli değildir. Uzun boylu kişiler de yoğun ve karışık desenli kıyafetler giydiklerinde olduklarından kısa görünmektedir. Ek olarak renklerin iç içe geçmiş olduğu kıyafetlerden de uzak durmalısınız. Bu kısa boylular için doğru bir tercih değildir. Sade ve küçük desenli kıyafetlerle daha iyi bir görünüm elde edebilirsiniz.

Dikey Çizgili Desenler Tercih Etmelisiniz 

Çizgili modellere sahip olan kıyafetler, özellikle günlük giyimde sıkça kullanılmaktadır. Sizler enine ya da boyuna çizgili kıyafetlerden birini giymek isteyebilirsiniz. Ancak bu noktada vücut tipinizi dikkate almanızda fayda vardır. Boyuna çizgileri kullanmanız uzun ve daha düz bir görünüm elde etmenizi sağlar. Böylece daha uzun görünürsünüz. Kısa boyluysanız, gönül rahatlığıyla boyuna çizgili kombinler yapabilirsiniz. 

Yüksek Bel Alt Giyim Ürünlerini Giymelisiniz

Son zamanlarda farklı kombinlerde yoğun olarak yüksek bel kıyafetlere yer verilmektedir. Sizler de yüksek bel kıyafetleri seçtiğiniz zaman vücudunuzun daha iyi görünmesini sağlayabilirsiniz. Çünkü bacak boyunuz da olduğundan çok daha uzun bir görünüm elde edecektir. Kısa boylular için kurtarıcı parçalardan biri olan yüksek bel pantolonlarla bacak gövde oranını dikkate alarak ideal bir kombin yapabilirsiniz.

Kısa Pantolonlar Kullanmamalısınız

Pantolon tercihlerinizde bel yüksekliğinizin ve genişliğinizin yanı sıra paça boyunuza da dikkat etmelisiniz. Kısa boylu kadınların boyunun daha uzun görünmesi için pantolon seçimlerini bilek hizasının aşağısında biten pantolonlardan yana kullanması gerekmektedir. Bilek hizasında olan pantolon modelleri olduğunuzdan daha kısa görünmenize neden olmaktadır. Bu modeli tercih etmeniz sizin dezavantajınıza olacaktır. Ek olarak uzun paçaların yanında İspanyol paça olarak bilinen pantolonları da tercih edebilirsiniz. Böylece geniş paça pantolonları kullandığınız kombinlerle boyunuzu daha uzun gösterebilirsiniz.

Mini Etek ve Elbise Giyebilirsiniz 

Pek çok kişi mini kıyafetlerin boyu kısa olan kişiler tarafından giyilmemesi gerektiğini düşünmektedir. Ancak bu yanlış bir bakış açısıdır. Uzun bacaklı kadınlar tarafından daha çok kullanılan mini etek, mini elbise modelleri kısa boylular tarafından da giyilebilir. Böylece bacaklarınız daha uzun görünecektir.