• MOBİL UYGULAMAYA ÖZEL KARGO BEDAVA!
  • NET %30 İNDİRİM!

Sıcak Havada Kadife Elbise Nasıl Giyilir? İpuçları ve Öneriler

2023-04-17

Havalar ısındığında bazen dolabınızdaki bazı kıyafet parçaları ile bir süreliğine vedalaşmanız gerekebilir. En sevdiğiniz kıyafetlerden bir ya da birkaç sezon boyunca ayrı kalacak olmak bazen can sıkıcı olsa da aslında bu dönemde tarzınızın çizgisini bozmadan, bazı basit hilelerle bu kıyafetleri günlük kombinlerinize dahil etmeye devam edebilirsiniz. Havaların en yüksek derecelere çıktığı mevsimlerde, kıyafetlerin tasarımları kadar kumaş yapıları da onları kullanıp kullanamayacağınız hakkında bilgi verir. Yazın kadife elbise giyilir mi ya da bu parçayı sıcak havalarda nasıl kullanırım diye düşünüyorsanız, bunun bazı püf noktaları olduğunu ve uygun şekilde kombinlediğinizde bu parçaları da yaz boyunca kullanabileceğinizi söyleyebiliriz.

Yazın kadife elbise giyilir mi sorusuna kesin bir cevap verebilmek için, kumaş rengi, kalınlığı ve tasarım özelliklerinin göz önünde bulundurulması gerekebilir. Kalın kadife kumaş elbise yaz ayları için fazlasıyla kalın olabilirken, daha ince kadife kumaşlarla tasarlanan biraz daha hafif ve kısa boy elbise modellerini bazı küçük hileler ile sezona hazır hale getirebilirsiniz.

Yaz Sezonunda Kadife Elbise Seçimi Nasıl Yapılır?

Kullanmak istediğiniz elbise tasarımı kalın kadife kumaş, uzun kollar ve uzun etek boyuna sahip olduğunda, özellikle sıcak havalarda hem görüntü hem de konfor anlamında kullanıma çok uygun olmayacaktır. Ancak mini boy, kolsuz ya da fakir boy kadife elbise çeşitleri için sıcak havalarda da kullanım imkanı bulabileceğinizi söyleyebiliriz. Eğer uzun etek boyuna ancak derin yırtmaç yapısına sahip bir parçayı yaz aylarında kullanmayı düşünüyorsanız, bu parçaları gece aktiviteleriniz için saklayabilirsiniz. Açık havalarda yapılacak davetler, buluşmalar ya da konserler, bu eşsiz parçaları sergileyebileceğiniz etkinlikler arasında sayılabilir.

Yaz aylarında kadife elbise giyilir mi sorusuna net bir evet verebileceğimiz bir diğer durum ise elbisenin açık renkler içeriyor olması olacaktır. Koyu kahverengi, siyah ya da gri gibi bahar ve kış renklerindense, kırmızı, beyaz, açık kahve ya da pembe gibi açık tonlarda üretilmiş kadife elbise modellerini çok daha kolay bir şekilde yaz kombinlerinize uygun hale getirebilirsiniz.

Yaz Sezonunda Kadife Elbise Nasıl Kombinlenir?

Kullanmak istediğiniz tasarımı, yaz aylarına daha uygun hale getirmek için ayakkabı ve çanta seçiminize dikkat etmeniz önemlidir. Hafif ve kumaş yapıda ayakkabıların yanı sıra, spor ayakkabılar ya da stilettolar bu kombinlerin havasını yaz sıcağına daha uyumlu hale getirebilir. Yine akşam buluşmaları ya da davetlerde, bootie modelleri tercih ederek mevsimler arası yumuşak bir geçiş sağlayabilmeniz mümkündür. Yaz aylarında fitilli kadife elbise tercih edecekseniz yine kumaş yapısının hafif ve ince olduğundan emin olmalısınız. Bu özel kumaş, nefes alabilen özelliktedir ve uygun iç çamaşırları ile desteklendiğinde konfor sağlayabilir. Pamuklu iç çamaşırları tercih ederek, serinlik hissini artırabilmeniz de mümkündür.