• MOBİL UYGULAMAYA ÖZEL KARGO BEDAVA!
  • NET %30 İNDİRİM!

Minimalist Tarzınızı Tamamlayacak Örgü Crop Hırka Modelleri

2023-04-24

Crop hırka modelleri ile hemen her mevsim şıklığı yakalamak mümkün. Kış aylarında kalın ve sıcak tutan ipler yaz aylarında ise hafif malzemeler tercih ederek son derece şık ve kullanışlı örgü crop modellerine sahip olabilirsiniz. Örgü crop hırka için ip seçimi son derece önemlidir. Hem hırkanızın duruşu ve esnekliği hem de kolay temizlenmesi, kuruması ya da ütülenmesi için farklı ip çeşitlerinden faydalanabilirsiniz. Kalın yün ipler kullanarak kış ve sonbahar mevsimine uygun parçalar elde edebilir ya da ince ip çeşitleri ile bahar ve yaz aylarında şıklığa kavuşabilirsiniz. Hayalinizdeki model için işe koyulmadan önce crop hırka hangi iple örülür ya da kaç numara şiş ve tığ kullanmalı sorularına doğru yanıtlar bulmanız da önemlidir.

Crop hırka hangi iple örülür sorusunun tek ve net bir cevabı olmamakla birlikte aslında farklı tasarımlar için farklı özellikte ve renkte örgü iplerinden faydalanmak mümkündür. Yaz aylarında ince, esnek ve delikli bir örgü crop yapabilmek için polyester ya da ipek ip tercih edilebilir.

Örgü Crop Hırka İçin Kaç Gram İp Kullanılır?

Örgü crop hırka modelleri, farklı uzunluklarda, genişlikte ya da tasarımda olabilir. Tüm bu tasarım farklılıkları nedeniyle, örgü crop hırka için kaç gram ip gerekir sorusuna net bir cevap vermek mümkün değildir. Ancak ortalama olarak 150 gram ile 250 gram arası ip kullanmak crop hırka örmek için yeterli olacaktır.

Öreceğiniz crop hırka modeline başlamadan önce, örgünün ölçülerini hesaplayarak hangi renk ve kaç gram ip almanız gerektiğine karar verebilirsiniz. Yün ip kullanarak oluşturacağınız tasarımlar, ip ağırlığı nedeniyle daha ağır bir duruş sergileyecektir. Pamuk ip kullanarak daha hafif tasarımlar oluşturabilmeniz mümkündür. İpek ipler ise tüm diğer ip çeşitlerine göre çok daha ince ve hafif bir görünüm sunabilir. Tüm bu ipler, farklı ağırlıklara sahip olduğundan kullanmanız gereken ipin kaç gram olacağı değişecektir.

Crop hırka hangi iple örülür ve kaç gram ip gerekir sorularına cevap bulduktan hemen sonra, uygun bir şiş alarak modeli oluşturmaya başlayabilirsiniz. Farklı renk ipleri harmanlayarak eğlenceli tarzlar oluşturabilir ya da nakış ve aksesuarlarla kendi tarzınızı yaratabilirsiniz.